Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για τις αιτήσεις

Petite Perle 300×250

Το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, που ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, που ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 196.700 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται, το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Ο εν εξελίξει κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport" https://www.aade.gr/mybusinesssupport της ΑΑΔΕ λήγει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε οι πληρωμές προς τους δικαιούχους να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ