Εγκρίθηκε πακέτο εγγυημένων δανείων προς μικρομεσαιές επιχειρήσεις έως 50.000 ευρώ

Petite Perle 300×250

«Πράσινο φως» άναψε για ένα νέο «πακέτο» εγγυημένων δανείων επενδυτικού σκοπού προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ο χρόνος, πάντως, μετρά αντίστροφα για να βγει στον αέρα το πρόγραμμα «έξυπνης» χρηματοδότησης για κεφάλαια κίνησης πολύ μικρών επιχειρήσεων με ποσά έως 50.000 ευρώ εγγυημένων από το Δημόσιο.

Ενεργοποιείται άμεσα το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων, όπως συμφώνησαν σε σχετική τηλεδιάσκεψη ο Γιάννης Τσακίρης υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Alain Godard: Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην αγορά θα πέσει άλλο ένα πακέτο εγγυημένων δανείων που όμως αυτή την φορά θα χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια.

Διαχειριστής του νέου Ταμείου είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), το οποίο θα λειτουργεί ως εγγυητής των δανείων επενδυτικού σκοπού, σε ύψος έως 80%. Το Ταμείο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

πηγή: www.enikos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ