Μανώλης Συντυχάκης:”Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το σύστημα προσλήψεων και το ΑΣΕΠ”

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το σύστημα προσλήψεων και το ΑΣΕΠ ζήτησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο.

Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, προβλέπει μεταξύ άλλων την επέκταση του «κόφτη» της «συνέντευξης» σχεδόν σε όλο το Δημόσιο.

Για κριτήρια που θα αποκλείουν κάποιους έκανε λόγο ο Μανώλης Συντυχάκης και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την αξιοκρατία καθώς αυτή δεν συμβιβάζεται με τη «συνέντευξη». Πρόσθεσε ότι δεν θα προσλαμβάνονται όσοι θεωρούνται ανεπιθύμητοι και πως το νομοσχέδιο παραπέμπει σε νόμους κρατών – μελών της ΕΕ που απαγορεύουν την εργασία σε δημοσίους υπαλλήλους που εμφορούνται από ριζοσπαστικές ιδέες. Ανέφερε ότι νομοτεχνικές αλλαγές δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νομοσχέδιο, αντίθετα το κάνουν χειρότερο διότι η «δομημένη συνέντευξη» σημαίνει τράπεζα θεμάτων που θα ορίζει η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις τόνισε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει καθώς, ενώ είναι των μηδενικών διορισμών φέρνει νομοσχέδιο για το πώς θα διορίζει! Ζήτησε τη μονιμοποίηση των περίπου 16.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο και μαζικές προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλες υπηρεσίες.

Για την παράταση του νόμου Κατσέλη ανέφερε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί αλλά διαφωνεί με τον χρόνο της παράτασης καθώς είναι μόλις μέχρι της 31/1/2021 και θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον έξι μήνες. Αναφέρθηκε στην τροπολογία του ΚΚΕ για την ένταξη στους πίνακες του ΑΣΕΠ απορριφθέντων εκπαιδευτικών, λόγω ενός παραβόλου των τριών ευρώ και κάλεσε την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή και τα κόμματα να τη στηρίξουν.

https://www.youtube.com/watch?v=OLfd_ecJiek&feature=emb_logo

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...