Ολικό παγετό φέρνει η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πότε ξεκινά η ψυχρή εισβολή – πού θα χιονίσει

Petite Perle 300×250

Ισχυρό ψύχος και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία που σαρώνει ήδη τη χώρα μας. Ο «Λέανδρος», όπως ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ξεκινά την επέλασή του από το βράδυ της Πέμπτης.

Ψυχρή εισβολή φέρνει μαζί του η κακοκαιρία «Λέανδρος» σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η επέλαση του χιονιά θα ξεκινήσει το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου οπότε και αναμένεται να σημειωθούν ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, η ψυχρή εισβολή θα συνοδευτεί από χιόνια σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Δείτε το βίντεο από το οποίο προκύπτει πως ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες -που παρουσιάζονται με μπλε σκίαση- θα επικρατήσουν στη χώρα, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα:

Πηγή: ieidiseis.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ