Το Σάββατο οι πρώτοι εμβολιασμοί στο γενικό πληθυσμό-60.000 ραντεβού ηλικιωμένων σε μία μέρα

Petite Perle 300×250

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών άνω των 85 ετών τις πρώτες 24 ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, 60.000 έσπευσαν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού. Οι περισσότεροι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβαν ήδη μήνυμα με τον προγραμματισμό του ραντεβού τους και απάντησαν θετικά στο 13034.

Οι συνολικοί εμβολιασμοί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης έφθαναν τους 56.232, δηλαδή κάλυψη του 0,54% του πληθυσμού.

Οι άνω των 85 που ανήκουν στην πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί μετά τους υγειονομικούς άρχισαν από χθες να παίρνουν ειδοποιήσεις για τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Τα μέλη της οικογένειας των υπερήλικων που τους έχουν εγγράψει στην άυλη συνταγογράφηση ειδοποιήθηκαν με δυο μηνύματα που έπρεπε να επιβεβαιώσουν ώστε να ισχύει ο εμβολιασμός ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Εμβολιασμοί: Στο φουλ ο προγραμματισμός - 60.000 ηλικιωμένοι έκλεισαν ραντεβού σε μία μόλις μέρα

Αρχή από το Σάββατο

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην εμβολιαστική εκστρατεία μετέχει και ο γενικός πληθυσμός, αρχής γενομένης από τα άτομα ηλικίας 85 χρόνων και άνω. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα μπορούν πλέον να αιτούνται μέσω των καναλιών πρόσβασης στα ραντεβού για τον εμβολιασμό, την εγγραφή τους στη σχετική διαδικασία.

Σε κάθε μήνυμα, υπάρχει ένας κωδικός τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν στο 13034 ώστε να επιβεβαιώσουν το ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα έρχονται δυο μηνύματα και -προσοχή- αφορούν τις δυο δόσεις του εμβολίου και τις ημερομηνίες που έχουν τρεις περίπου χρονική απόσταση.

Όσοι έχουν λάβει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να έχουν μαζί τους φωτογραφημένο το QRcode που υπάρχει στη σελίδα.

μηνυμα 3

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι στα εμβολιαστικά κέντρα τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη του εμβολιασμού και καλό είναι να θυμούνται τα φάρμακα που παίρνουν ή να τα έχουν μαζί τους.

ΠΗΓΗ THETOC

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ