Yφυπουργός Εργασίας: Το νέο μοντέλο στις επικουρικές συντάξεις

Petite Perle 300×250

Ένα νέο τοπίο στις επικουρικές συντάξεις εγκαινιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας. Το νέο μοντέλο θα ανοίξει αυλαία τον Ιανουάριο του 2022 και πρόκειται για ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αφορά αποκλειστικά στην επικουρική ασφάλιση. Το σύστημα θα είναι υποχρεωτικό για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας από το νέο έτος», επεσήμανε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

Με το νέο σύστημα, ουσιαστικά θα υπάρχει ένας ατομικός κουμπαράς επικουρικής ασφάλισης για κάθε εργαζόμενο, ο οποίος θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 διαφορετικά επενδυτικά προφίλ η ακόμη και να χρησιμοποιήσει περισσότερα από ένα με ανάλογα ποσοστά.

«Οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων θα επενδύονται. Τα χρήματα θα κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο και θα προτείνονται συγκεκριμένα επενδυτικά προφίλ», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε πως «τα χρήματα από τις εισφορές θα επενδύονται στην εθνική οικονομία και τα κέρδη θα μπαίνουν στον κουμπαρά μαζί με τις εισφορές».

Ο κ. Τσακλόγλου ξεκαθάρισε πως οι εισφορές κάθε ασφαλισμένου θα είναι εγγυημένες από το κράτος κι ότι δε θα μειωθεί καμιά από τις υφιστάμενες συντάξεις.

«Θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να παρακολουθεί τις εισφορές του, που έχουν επενδυθεί αλλά και το σημείο στο οποίο βρίσκεται η επένδυση», σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

Πηγή: creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ