Έρχεται ο "Λέανδρος" με ισχυρές βροχές και χιόνια-Θα δούμε "άσπρη μέρα"και στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης 13/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία "Λέανδρος" από σήμερα Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Έρχεται ο "Λέανδρος" με ισχυρές βροχές και χιόνια - Που χτυπάει το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

καιρός

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον "Λέανδρο" ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα. Λεπτομέρειες για την εξέλιξη των φαινομένων θα δοθούν σε επόμενες ανακοινώσεις μας.

ΧΙΟΝΙΑ

Τα 3 κύματα της κακοκαιρίας

Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί στη νότια Αδριατική και θα προκαλέσει κακοκαιρία το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς επίσης βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα της χώρας. Στο παραπάνω διάστημα είναι πολύ πιθανό τα χιόνια να "χτυπήσουν" την πόρτα της Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί μέσα στο Ιόνιο, δίνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις Σάββατο – Κυριακή από Θεσσαλία και κάτω ακόμη και σε πεδινές περιοχές, με έμφαση τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα. Στο παραπάνω διάστημα χιονοπτώσεις αναμένονται στα ημιορεινά της Αττικής.

Χιόνια και στην Κρήτη

Το τρίτο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί το διάστημα Δευτέρα – Τρίτη προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο δίνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ακόμη και σε πεδινές – ημιπεδινές περιοχές, σε περιοχές από το ύψος του Βόλου και πιο κάτω. Τονίζεται πως στην Ευβοία και την Κρήτη, οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές και θα προκαλέσουν προβλήματα.

Ο καιρός αναλυτικά σε όλη τη χώρα

Σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυρές και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.








Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ