Η απάντηση του Ζόζεπ Μπορέλ στον Εμμανουήλ Φράγκο δείχνει τον δρόμο για την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων

Petite Perle 300×250

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, στην κοινή επιστολή Ευρωβουλευτών, που προειδοποιούν για τη δράση των Γκρίζων Λύκων στην Ευρώπη. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας ευχαριστεί ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον στο επίκαιρο θέμα της τρομοκρατίας και δείχνει τον δρόμο στα Κράτη Μέλη για την απαγόρευση της οργάνωσης "Γκρίζοι λύκοι".

Ο Εμμανουήλ Φράγκος είχε ενημερώσει τον κύριο Μπορέλ, όπως και με πρόταση ψηφίσματος είχε καλέσει την ολομέλεια Ευρωκοινοβουλίου να λάβουν ξεκάθαρη θέση για την τουρκική παραστρατιωτική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι». Στόχος ήταν να αποφασιστούν κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ως απάντηση στην προκλητική Τουρκία του Ερντογάν, στις βίαιες πράξεις και την τρομοκρατική ιδεολογία των «Γκρίζων Λύκων». Δυστυχώς η αδυναμία της Ευρώπης να αποφασίσει κυρώσεις στις απειλές της Τουρκίας και σε κάθε τρομοκρατική οργάνωση αυτής, δεν επέτρεψε να προστεθούν οι Γκρίζοι Λύκοι στον κατάλογο των ομάδων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες και υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα.

Ο Ζόσεπ Μπορέλ απαντά σήμερα στον Εμμανουήλ Φράγκο και ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο και την λύση στην Ελληνική Κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα. Χαρακτηριστικά δηλώνει ότι τα Κράτη Μέλη της ΕΕ μπορούν να λαμβάνουν εθνικές αποφάσεις που απαγορεύουν δραστηριότητες από τρομοκρατικές οργανώσεις στην επικράτειά τους, όπως προβλέπει η οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της 15ης Μαρτίου 2017. Επίσης η νέα κοινή ευρωπαϊκή πολιτική προστασίας των χρηστών του διαδικτύου δίνει το δικαίωμα στη Europol να εξαφανίσει ηλεκτρονικά τη διάδοση τρομοκρατικού περιεχομένου, με ταχύτατες διαδικασίες, εντός μίας ώρας από την καταγγελία.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, ως Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος, θα συνεχίσει με πρωτοβουλίες να καταγγέλλει κάθε παρακλάδι της προκλητικής και παράνομης Τουρκίας. Οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα, βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας (15 Μαρτίου 2017); Αν όχι, πότε σχεδιάζει να το κάνει η παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ