Κινηματογραφική διάρρηξη στην Κίσαμο – Δράστες τρεις 16χρονοι – Τι τους πρόδωσε

Petite Perle 300×250

Ευφάνταστο σενάριο αστυνομικής ταινίας, θυμίζει η υπόθεση διάρρηξης με πρωταγωνιστές τρεις ανήλικους, την οποία εξιχνίασε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, 16 ετών, κατάφεραν να μπουν σε διαμέρισμα, του οποίου μάλιστα τους ιδιοκτήτες γνώριζαν και να αποσπάσουν το χρηματοκιβώτιο το οποίο άνοιξαν αφού βρήκαν βίντεο με οδηγίες στο YouTube! Μάλιστα μετά που αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ που περιείχε, επέστρεψαν το χρηματοκιβώτιο στη θέση του, όμως τους πρόδωσαν τα ίχνη του σκυλιού ενός εκ των δραστών που τους ακολούθησε!

Το σχέδιο των ανηλίκων ήταν όπως φαίνεται καλά οργανωμένο ενώ είχαν σύμμαχο την τεχνολογία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους τρεις ανήλικους έμενε σε κοντινό διαμέρισμα. Αφού οργάνωσαν από κοινού το σχέδιο τους, παρακολούθησαν το «στόχο» τους και μόλις οι ιδιοκτήτες έφυγαν, βρήκαν το χρόνο να δράσουν!

Παραβίασαν μια από τις εισόδους, μπήκαν στο διαμέρισμα και πήγαν κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του δράστη που είναι γείτονας του θύματος της διάρρηξης για να το ανοίξουν!

Είχαν προβλέψει ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο θα άνοιγαν το χρηματοκιβώτιο χωρίς να γνωρίζουν το μυστικό κωδικό. Με τη βοήθεια του διαδικτύου και ενός βίντεο επεξήγησης που βρήκαν στο YouTube, το άνοιξαν με μεγάλη ευκολία. Αφού πήραν τα χρήματα, θεώρησαν σκόπιμο να επιστρέψουν το χρηματοκιβώτιο στη θέση του!

Στο διαμέρισμα όμως οι τρεις ανήλικοι δράστες δεν μπήκαν μόνοι τους. Τους ακολούθησε το σκυλί του ενός, που για κακή τους τύχη, άφησε ίχνη ικανά να τους προδώσουν. Όταν οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν στο σπίτι τους αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και κατήγγειλαν την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Είχαν ήδη βρει τρίχωμα του σκυλιού σε έναν καναπέ και σε μια καρέκλα και οι υποψίες στράφηκαν αμέσως σε έναν από τους τρεις δράστες.

Μια ημέρα μετά, αστυνομικοί του Α.Τ. Κισσάμου συνέλαβαν τους ανήλικους, οι οποίοι και ομολόγησαν την πράξη τους. Παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων Χανίων που τους όρισε δικάσιμο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την ίδια ώρα κάτοικοι του Καστελλίου έχουν μείνει άναυδοι και αποδίδουν την παραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων στη διαπαιδαγώγηση, στην κατάχρηση του διαδικτύου αλλά και στον εγκλεισμό λόγω καραντίνας. Εκφράζουν μάλιστα την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι «οι ώρες που περνούν μπροστά στις οθόνες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων στρέφουν τα παιδιά σε παραβατικές συμπεριφορές», ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ζήτημα «παιδείας και αρχών που παίρνει ο κάθε ένας από την οικογένεια του».

Όλοι πάντως συμφωνούν πως η παρατεταμένη απαγόρευση κυκλοφορίας και οι περιορισμοί, στερούν από τους νέους τη δυνατότητα διεξόδων με συνέπεια να στρέφονται έστω και μεμονωμένα σε λάθος δρόμους.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση των τριών ανηλίκων στην Κίσαμο, θα καταγραφεί στα τοπικά αστυνομικά χρονικά για τις σκηνοθετικές λεπτομέρειες της, την ευρηματικότητα των 16χρονων αλλά και τον τετράποδο «συνοδό» των επίδοξων διαρρηκτών που τελικά τους πρόδωσε!

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ