Θεοχάρης: Το εμβόλιο δεν θα είναι προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς

Petite Perle 300×250

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα γίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Εξήγησε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού, που όπως είπε έχει αποτέλεσμα, έχει ως στόχο να ταρακουνήσει τα νερά προκειμένου η Ευρώπη να συντονιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμών αλλά και τα rapid test που είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και πιο φτηνά, είναι σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη δύο «εργαλεία» που δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν οι μετακινήσεις που πρέπει φέτος το καλοκαίρι.

Τεστ θα γίνονται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μένει να φανεί με βάση τις αποφάσεις της επιτροπής αν θα γίνονται σε όλους. Όσοι δε έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα περνούν ελεύθερα καθώς δεν χρειάζεται να σπαταλάμε τους πόρους που είναι συγκεκριμένοι, σε περιπτώσεις που δεν συνιστούν κίνδυνο.

Θα είναι καλύτερο το καλοκαίρι του 2021

Ο υπουργός Τουρισμού, τόνισε ότι φέτος το καλοκαίρι αναμένει μια καλύτερη χρονιά στον τομέα του τουρισμού. Σημείωσε ωστόσο ότι έχουν αλλάξει οι συνήθειες των καταναλωτών, υπάρχει υγειονομική αβεβαιότητα και κανείς πια δεν κλείνει ταξίδι 6 ή 8 μήνες πριν.

Πηγή: skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ