Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγουμε το λιανεμπόριο σε όλη την Ελλάδα

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα την Δευτέρα με κανόνες , προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας την εισήγηση της επιτροπής για τα καταστήματα.

Μένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για μια βδομάδα και όχι στα 500 ευρώ όπως είχε ανακοινωθεί .

“Το λιανεμπόριο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει αλλά με κανόνες θα τους ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς ώστε να περιορίσουμε στο βαθμό του εφικτού -κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση – τα κρούσματα» είπε μεταξύ άλλων.

“Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, κι εσείς λέτε ότι μια αλλαγή στρατηγικής συνιστά αποτυχία της κυβέρνησης. Σε όλα τα κράτη αυτό γίνεται όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Τόσο εμποτισμένος είστε από την ανάγκη να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση που δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει και να αναθεωρήσετε ότι αυτή δεν είναι “πανδημία Μητσοτάκη” αλλά πανδημία covid, που χτυπάει όλο τον κόσμο” είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Κάθε άνοιγμα, είτε σχολείων, είτε λιανεμπορίου εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, αναγνώρισε.  Δεν έχει εντοπιστεί καμία συρροή κρουσμάτων που να σχετίζεται με τα σούπερ μάρκετεμπορίου, τόνισε. 

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επέκταση του lockdown, τόνισε ότι έλεγε πως δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις με μια πανδημία που τους αιφνιδιάζει όλους και γι’ αυτό δεν αναιρέθηκε το lockdown.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αντιπολίτευση με χυδαίο τρόπο, λέγοντας ότι επικαλέστηκε μόνο τα στοιχεία για τους αυξημένους νεκρούς του Νοεμβρίου – αρχών Δεκεμβρίου.

Επανέλαβε επίσης ότι δεν υπήρξε καμία εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων να ληφθούν μέτρα στα τέλη Οκτώβριου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει ψύχωση στο κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση έχει νεοφιλελεύθερη αντίληψη και δεν στηρίζει το ΕΣΥ ενώ αυτή η κεντροδεξιά κυβέρνηση πήγε τα 500 κρεβάτια εντατικής στα 1.300. 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξει την πανδημία.

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι πάμε όσο πιο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που έχουμε λάβει. 

Ανέφερε ακόμη ότι  είναι απολύτως κατακριτέο αν υπάρχουν χώρες που έχουν κάνει διμερείς συμφωνίες για εμβόλια.

Σε ό,τι αφορά τα τεστ, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για εμβολιασμό όλων των πολιτών, και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει εάν θεωρεί τα rapid test αναξιόπιστα. 

Τέλος είπε ότι οι εμβολιασμοί γίνονται πρώτα στους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους γιατί αυτοί είναι που βρίσκονται σε κίνδυνο και επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας.

Πηγή: skai.gr – ΑΜΠΕ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...