Θεσσαλονίκη: Παρολίγον καταστροφή σε παρτίδα εμβολίων-Δεν πήγαν στο ραντεβού οι υγειονομικοί

Τελευταία Ενημέρωση:

Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου μια ολόκληρη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού σώθηκε από την καταστροφή λόγω ακυρώσεων ραντεβού για εμβολιασμό.

Την ώρα που οι δόσεις στη χώρα έρχονται ακόμα με το σταγονόμετρο και πλησιάζει η μέρα που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό, υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη, που επρόκειτο να κάνουν τον εμβολιασμό, ακύρωσαν τα ραντεβού.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας. Όπως εξηγεί, τα εμβόλια κατά του κορονοϊού εκτός βαθιάς κατάψυξης αντέχουν 5 μέρες. Αν δεν γίνουν εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου αυτά τα εμβόλια, πρέπει να καταστραφούν.

Πώς σώθηκε η παρτίδα

Επισημαίνει ότι πριν από περίπου έναν μήνα από τα νοσοκομεία έγιναν οι λίστες με το υγειονομικό προσωπικό που δήλωσε πρόθεση να εμβολιαστεί. Από τότε όμως, μπορεί το άτομο είτε να άλλαξε γνώμη, είτε να νόσησε είτε να του συνέβη κάτι άλλο. Αν κάποιος δεν πάει να εμβολιαστεί εκείνη την ημέρα, το εμβόλιο μπορεί να περιμένει λίγες μέρες ακόμη. Αν δεν γίνει αυτό, θα πάει χαμένο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας.

Διευκρινίζει ότι τα εμβόλια έρχονται με το ονοματεπώνυμο του ατόμου που πρόκειται να εμβολιαστεί και σημειώνει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος προώθησε μία λίστα γιατρών με 2.000 ονόματα.

Τελικά, αφού ενημερώθηκε σχετικά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κλήθηκαν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο αλλά και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, γιατροί – μέλη του Συλλόγου που είχαν πρόθεση να εμβολιαστούν και έτσι όλα τα σκευάσματα χρησιμοποιήθηκαν.

Όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας δεν γίνονται δεκτοί από τα νοσοκομεία. Οπότε εμείς στέλνουμε, όσους γιατρούς είτε δεν είχαν δηλώσει στο σύστημα ή εξαιτίας λάθους δεν είχαν γίνει δεκτοί, τονίζει ο κ. Νίτσας.

Επισημαίνει ότι δεν έχει χαθεί μέχρι στιγμής ούτε ένα εμβόλιο. “Εκτός από την 4η ΥΠΕ επικοινώνησα και με την 3η ΥΠΕ για τον ίδιο λόγο. Δεν γνωρίζω να έχει χαθεί κάποιο εμβόλιο μέχρι στιγμής, ωστόσο εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην συμβεί αυτό. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους συναδέρφους μπορούμε”, καταλήγει στις δηλώσεις του στο GRTimes.gr, ο κ. Νίτσας.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες το απόγευμα, είχαν πραγματοποιηθεί 70.698 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα, ενώ μόνο την Πέμπτη έγιναν 6.079.

ΠΗΓΗ THETOC

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...