Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία, εκτοξεύτηκε τέφρα σε ύψος 5 χλμ

Petite Perle 300×250

Έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στάχτη και να υψωθεί καπνός στον ουρανό, σε ύψος 5,6 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη γεωλογική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Το ηφαίστειο Σεμέρου εξερράγη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται γκρίζα σύννεφα τέφρας να υψώνονται πάνω από σπίτια.

Περίπου 130 ενεργά ηφαίστεια, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετρά η Ινδονησία που συνεχίζει παράλληλα της έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν, μετά τον χθεσινό σεισμό των 6,2 βαθμών που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 46 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 800.

Ισχυρός μετασεισμός ταρακούνησε σήμερα το νησί Σουλαουέσι, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο. Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα από τη νέα δόνηση.

Kαταστροφές από το μετασεισμό

Έχουν καταστραφεί περισσότερα από 400 σπίτια και δύο ξενοδοχεία, όπως και να ισοπεδωθεί ένα νοσοκομείο και το γραφείο του περιφερειακού κυβερνήτη, όπου άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Οι επιχειρήσεις διάσωσης επικεντρώνονται και στα δύο ξενοδοχεία.

Συνολικά 15.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Ορισμένοι αναζήτησαν καταφύγιο στα βουνά, ενώ άλλοι έχουν κατακλύσει τα κέντρα υποδοχής σεισμοπαθών, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

Από την πλευρά της, η Ντουικορίτα Καρναουάτι, η επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας, προειδοποίησε, σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικά δίκτυα σήμερα, πως ένας ακόμη ισχυρός σεισμός είναι πιθανός και το μέγεθός του θα μπορούσε να φθάσει τους 7 βαθμούς, προτρέποντας τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από τις ακτές λόγω του κινδύνου ενός τσουνάμι.

Στοιχεία από τη μετεωρολογική υπηρεσία δείχνουν πως ο σεισμός των 6,2 βαθμών ήταν ανάλογος με τη σεισμική δόνηση του 1969 που προκάλεσε τσουνάμι και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 64 άνθρωποι στο δυτικό Σουλαουέσι.

πηγή: www.efsyn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ