Κι άλλο κρούσμα σε εκπαιδευτικό δημοτικού στο Νομό Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Aνησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του διθέσιου δημοτικού σχολείου Ψαρής Φοράδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπεβλήθη σε rapid test το οποίο βγήκε θετικό.  Όπως δήλωσέ στο cretapost, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης, το μοριακό τεστ που της έγινε ήταν αρνητικό, ωστόσο μέσα στην ημέρα θα ακολουθήσει και δεύτερο μοριακό τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά είτε σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Η δασκάλα ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost από την πάνω Ελλάδα ωστόσο δεν είναι γνωστό αν έφυγε από την Κρήτη κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Τόσο η εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές πάντως  βρίσκονται σε καραντίνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι κρούσμα κορωνοϊού,  είχε εντοπιστεί και σε εκπαιδευτικό της έκτης τάξης του 52ου Δημοτικού Σχολείου στο Ηράκλειο

Όπως έχει ήδη αναφέρει τοcretapost, το τμήμα του σχολείου όπου έκανε μάθημα η δασκάλα παραμένει κλειστό από την Πέμπτη τμήμα δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε δασκάλα της έκτης τάξης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλη Μπελαδάκη ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

«Ενημερωθήκαμε για το θετικό κρούσμα στην δασκάλα και μετά από εισήγηση του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μ. Λουμπούνη, το τμήμα της έκτης τάξης του σχολείου έκλεισε και οι μαθητές τέθηκαν σε 14ήμερη κατ' οίκον καραντίνα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Μπελαδάκης.

Το σχολείο απολυμάνθηκε ενώ, μετά από πρωτοβουλία γονέα ενός μαθητή του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν και rapid test στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Πάντως για τους εκπαιδευτικούς το ζήτημα των αναπληρωτών είναι πολύ σοβαρό καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι από άλλα μέρη της Ελλάδα και όλο το προηγούμενο διάστημα της τηλεκπαίδευσης και των Χριστουγέννων βρίσκονταν εκτός Κρήτης. Πρόκειται για πάνω από χίλιους δασκάλους έχουν επιστρέψει στην Κρήτη, από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ