Μεγάλη άσκηση των Τούρκων πεζοναυτών για κατάληψη νήσου στο Αιγαίο

Petite Perle 300×250

Την ώρα που η Ελλάδα προστρέχει στην πραγματοποίηση των περίφημων «διερευνητικών» συνομιλιών, από τις οποίες «ελπίζει να έρθει μια νέα εποχή στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις»(!) η Τουρκία μόλις ολοκλήρωσε μεγάλη αποβατική άσκηση της διοίκησης αμφιβίων δυνάμεων σε σενάριο κατάληψης ελληνικού νησιού.

 Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο πέλαγος και περιελάμβανε  αποβατικές και αεραποβατικές επιχειρήσεις της τουρκικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών σε συνεργασία  με ομάδες SAS και SAT στον Κόλπο της Σμύρνης.

Το σενάριο και σε αυτήν την τουρκική άσκηση αφορούσε όπως αναφέρθηκε κατάληψη νήσου με την συνδρομή αυτήν την φορά και των Τούρκων κομάντος της επίλεκτης δύναμης SAS.

Όλα βέβαια την ώρα που η Τουρκία με 10 NAVETX κλείνει το Αιγαίο για ασκήσεις με πυρά για ολόκληρο το 2021, επέτειο των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδας και λίγες ώρες μετά το «καλωσόρισμα» από την κυβέρνηση της πρόσκλησης Ρ.Τ.Ερντογάν για συνάντησή του με τον Κ.Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ας ασκήσεις με πυρά και έχουν ισχύ από το βόρειο Αιγαίο μέχρι το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης από 16 Ιανουαρίου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου και από 16 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021, με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα και τις εθνικές εορτές και επετείους, όπως στις 15 Μαρτίου, 25 Μαρτίου, 30 Απριλίου, 1-3 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 21 Νοεμβρίου, 24 – 26 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό έδει σημασία είναι πως η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε και για λίγο τις ασκήσεις της και την εκπαίδευση των δυνάμεών της για κατάληψη ελληνικού νησιού, σε μια περίοδο όπου θέτει συγκεκριμένα θέματα κυριαρχίας επί 16 ελληνικών νήσων στο Αιγαίο.

Οι σκοποί της και οι στοχεύσεις της είναι πλέον γνωστές, αυταπόδεικτες και αυτονόητες, αλλά μάλλον «άγνωστες» για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει.

πηγή: www.defencenet.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ