«Μην ξανακούσουμε για ρομάντζο…» – Τι λένε οι γονείς της Μάγιας, φυλάκιση 6 μηνών για τον 38χρονο

Petite Perle 300×250

Την επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης Μάγιας να μην ξανακούσουν για ειδύλλιο μεταξύ της κόρης τους και του 38χρονου Σλοβάκου, ο οποίος δικάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, μετέφερε ο συνήγορος τους Φραγκίσκος Λαμπρινός.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό, η οικογένεια κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής μήνυση καθώς «υπάρχει το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου».

Αναλυτικά ο κ. Λαμπρινός τόνισε:

«Το σημαντικότερο είναι ότι το παιδί βρέθηκε. Οι γονείς εκφράζουν δι' εμού την ανακούφισή και τις ευχαριστίες τους. Ο γονείς έχουν κάνει από την Παρασκευή μήνυση, υπάρχει το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.

Κατά τη γνώμη μας είναι αδύνατον να έχει συναινέσει το παιδί, διότι το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας για το οποίο λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν είναι 38 ετών και θες να ζήσεις ρομάντζο, δεν το ζεις με ανήλικη και ειδικά με ανήλικη που παίρνει φάρμακα. Επομένως, επιθυμία της οικογένειας είναι να μην ξανακούσουν για ειδύλλιο, ρομάντζο κλπ».

Σε βάρος του Σλοβάκου αλλά και του Νορβηγού στον οποίο ανήκει η έκταση με τα καταλύματα όπου εντοπίστηκε η 17χρονη, ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με το άρθρο 324, υπό την μορφή δηλαδή της διευκόλυνσης της διαφυγής ανηλίκου.

Αμφότεροι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν. Ο Νορβηγός ζήτησε αναβολή και θα δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Ο 38χρονος Σλοβάκος επέμεινε να δικαστεί, χωρίς μάλιστα την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης και κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή. Η Εισαγγελέας είχε νωρίτερα προτείνει την ενοχή του με ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Ο Νορβηγός φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε αντιληφθεί όλη αυτή την κινητοποίηση περί της εξαφάνισης της Μάγιας ενώ υποστηρίζει ακόμα ότι δεν είχε ιδέα ότι είναι ανήλικη.

Ο 38χρονος Σλοβάκος υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν την προέτρεψε να φύγει από το σπίτι της αλλά ισχυρίζεται ότι το κορίτσι πήγε και τον βρήκε με δική της πρωτοβουλία.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ