To «ευχαριστώ» των γονιών της Μάγιας

Petite Perle 300×250

Στον εισαγγελέα οι δύο αλλοδαποί για την εξαφάνιση της 17χρονης

Με μεγάλη ανακούφιση, μετά από πολλά 24ωρα αγωνίας, οι γονείς της της 17χρονης Μάγιας Παπαδοπούλου, η οποία εντοπίστηκε τελικά το πρωί της Παρασκευής, ευχαριστούν από καρδίας όσους τους βοήθησαν να βρεθεί η κόρη τους, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Τι αναφέρουν στο μήνυμά τους:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους βοήθησαν στην ανεύρεση της Μάγιας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου για την άμεση επικοινωνία μαζί μας αλλά και τις ενέργειες που έκανε.

Ευχαριστώ τον ιδιωτικό ερευνητή Βαγγέλη Κοκολογιάννη για την πολύτιμη προσφορά του. Τα ΜΜΕ που με σοβαρότητα κάλυψαν το ζήτημα.

Την κ. Πέγκυ Αποστολάκη για τον σχεδιασμό της έγχρωμης αφίσας. Τις επιχειρήσεις SpGraphics και Vision Group για τις αφίσες που εκτυπώσανε. Το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης για την έμπρακτή του αλληλεγγύη.

Τους γνωστούς και άγνωστους που μας έστειλαν κρίσιμες πληροφορίες. Τον λαό της Κρήτης και κυρίως του Ηρακλείου για την ανιδιοτελή στήριξή του.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο αγώνας που κάναμε ως οικογένεια δεν θα ήταν ο ίδιος αν δεν είχαμε τις οικογένειες που φρόντισαν τον γιο μας σαν δικό τους παιδί αυτές τι μέρες. Πάνω απ' όλα όμως η δοκιμασία αυτή απέδειξε ότι η αληθινή φιλία είναι ανεκτίμητη αξία. Φίλοι, σας αγαπάμε πραγματικά.

Οι γονείς της Μάγιας,
Παπάτυα & Γιώργος".

Τι δήλωσε ο πατέρας

«Με ενημέρωσαν από την Ασφάλεια και μου είπαν πως η Μάγια βρέθηκε δεν ξέρουμε τίποτα παραπάνω. Είμαι ανακουφισμένος και χαρούμενος που τελείωσε αυτή η περιπέτεια» δήλωσε στο cretapost, ο πατέρας της 17χρονης, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε σήμερα στο cretapost, ο πατέρας, κατάφερε να δει το παιδί του, όμως δε θέλησε να κάνει κάποια περαιτέρω δήλωση σε σχέση με το πώς θα κινηθεί από δω και στο εξής.

Χθες πάντως, ερωτηθείς από δημοσιογράφους είπε ότι δεν είχε αποφασίσει εάν θα κινηθεί ή όχι νομικά κατά του 38χρονου. «Εάν αυτός ο άνθρωπος πρέπει να διωχθεί ποινικά, θα γίνει αυτό το πράγμα. Εάν έχουν γίνει αξιόποινες ενέργειες, προφανώς και θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες κι εκ μέρους μας, για να προστατεύσουμε την κόρη μας»

Ενώπιον του Εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθούν ήμερα ο 38χρονος από τη Σλοβακία και ο Νορβηγός Νορβηγός στον οποίο ανήκε ο χώρος, στο Χουδέτσι, όπου δεμένε η 17χρονη με τον 38χρονο. Αμφότεροι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης της 17χρονης Μάγιας.

(O 38χρονος)

Πως εντοπίστηκε η 17χρονη

H 17χρονη εντοπίστηκε μέσα σε μία αγροικία στο Χουδέτσι. Άνδρες της αστυνομίας αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν έκαναν «έφοδο» στην αγροικία και βρήκαν την 17χρονη να κοιμάται μαζί με έναν 38χρονο αλλοδαπό άνδρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για τον άνδρα που, από την πρώτη στιγμή, είχε αναφέρει ο πατέρας της Μάγιας ότι ενδέχεται να έχουν εξαφανιστεί μαζί.

Ο 38χρονος συνελήφθη καθώς επίσης κι ένας 46χρονος από τη Νορβηγία, ο οποίος φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του χώρου όπου είχαν καταφύγει η ανήλικη με τον 38χρονο. Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι η 17χρονη Μάγια και ο 38χρονος διέμεναν σε πρόχειρες κατασκευές στο χώρο όπου ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο Νορβηγός, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν. Στον ίδιο χώρο, κατά το παρελθόν είχε φιλοξενήσει, αλλοδαπούς αλλά και Έλληνες

Οι πρώτες αντιδράσεις
Η 17χρονη στη θέα των αστυνομικών άρχισε να εξηγεί πως είναι ερωτευμένη με τον 38χρονο και θέλει να μείνει μαζί του ενώ ήταν δική της η απόφαση να τον ακολουθήσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του cretapost, οι αρχές εξήγησαν στην Μάγια πως εξαιτίας της ηλικίας της δεν μπορεί να μείνει με τον 38χρονο και θα πρέπει να επιστρέψει στην οικογένειά της.

Στη συνέχεια μετέφεραν την 17χρονη στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να καταθέσει τα όσα έχουν συμβεί από την ημέρα της εξαφάνισής της μέχρι και σήμερα ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η οικογένειά της.

Πηγή: cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ