Βίαια έγινε η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις φυλακές Δομοκού, με πρωτοφανή τρόπο αστυνομικοί με κουκούλες εισέβαλαν στη φυλακή και αφού κλείδωσαν όλους τους άλλους κρατούμενους, μετέφεραν διά της βίας τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο της Λαμίας. Η διοίκηση τη φυλακής επιβεβαίωσε τη μεταφορά που έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής. 

Είναι δεδομένο ότι ο κρατούμενος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και όπως ο Νόμος αλλά και ο ιατρικός κώδικας ορίζουν δεν μπορεί να γίνει ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση. 

Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής αντί να εφαρμόσει ακόμα και τον «ειδικό» Νόμο που μόλις ψηφίστηκε και να μεταφέρει τον κρατούμενο από τις αγροτικές φυλακές στον Κορυδαλλό από όπου είχε μεταχθεί, χωρίς καμία δικαιολογία βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του. Ειδικά όταν ακόμα και το πρόσχημα των μέτρων της πανδημίας εξέλειπε μετά την πρόσφατη απόφαση μερικής χαλάρωσης των μέτρων και διεξαγωγή μεταγωγών που εκκρεμούσαν.about:blank

Ένα ολόκληρο κράτος δεν μπορεί να εκδικείται με αυταρχικές μεθόδους έναν κρατούμενο για τον οποίο τελεσίδικα έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη. Η απεργία πείνας τελευταία καταφυγή κρατουμένων όταν παραβιάζονται κατάφωρα τα ελάχιστα δικαιώματά τους δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους εκείνους που ευθύνονται σε ένα κράτος δικαίου  για την διαφύλαξη της ζωής και της υγείας τους.

πηγή www.efsyn.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...