Τουρκία : Προειδοποιήσεις σε Ερντογάν από Νταβούτογλου

Petite Perle 300×250

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι κάποιοι θέλουν να τον ρίξουν από την εξουσία.

Είναι τέτοια η πολιτική πόλωση και πάλι στην Τουρκία, ενόσω οι ψίθυροι για πρόωρες εκλογές δεν κοπάζουν, που οι αντίπαλοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιούν ακόμη κι ότι θα τον «καθαρίσουν» με νέο πραξικόπημα.

Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ηγέτης του κόμματος του Μέλλοντος (πρώην ΥΠΕΞ και πρωθυπουργός) σε τηλεοπτική εκπομπή, για να υποστηρίξει ότι για τον λόγο αυτό κάποιοι υπερ-συντηρητικοί κύκλοι στην Τουρκία δεν θέλουν το κόμμα του. Προβλέπει ότι έρχεται ένα αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία, βγάζοντας από τη μέση τον Ερντογάν.

«Και τώρα προειδοποιώ τον κ. Ερντογάν από εδώ.

Τα μέλη του (κυβερνώντος) κόμματος ΑΚΡ και όσους έχουν τα λογικά τους μέσα στο ΑΚΡ. Την επόμενη φορά (γιατί το πραξικόπημα το 2016 ήταν η πρώτη φάση), θα τον "καθαρίσουν" τον Ερντογάν και θα διαμορφωθεί ένα νέο αυταρχικό πολίτευμα που οι συντηρητικοί – τους ονομάζω έτσι, διότι  οι μεγάλες κοινωνικές μάζες έχουν απατηθεί πολλές φορές – δεν θα μπορούν ποτέ πια να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά.

Αυτός είναι  ο λόγος που προσπαθούν να εμποδίσουν το κόμμα του  Μέλλοντος, διότι  το κόμμα του Μέλλοντος είναι αυτό που θα εμποδίσει  να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. 

πηγή: www.ethnos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ