Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο ο Νορβηγός για την εξαφάνιση της Μάγιας

Ποια ποινή του επιβλήθηκε – Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος στο δικαστήριο

Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου  για την υπόθεση της 17χρονης Μάγιας ο Νορβηγός στον οποίο ανήκει η έκταση όπου εντοπίστηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής η έφηβη.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή καθώς κρίθηκε ένοχος για αρπαγή ανηλίκου με το άρθρο 324, υπό την μορφή δηλαδή της διευκόλυνσης  διαφυγής ανηλίκου. Η απόφαση της ποινής ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ένας δικαστής πρότεινε να του επιβληθεί ποινή 12 μηνών.

Υπενθυμίζεται πως ο Νορβηγός επέμεινε πως δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη και ότι δεν είχε αντιληφθεί την κινητοποίηση που είχε στηθεί για τον εντοπισμό του κοριτσιού. Όπως ισχυρίστηκε, ενώπιον του δικαστηρίου, έμαθε τι συνέβαινε την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή ένα 24ωρο πριν από την αστυνομική επιχείρηση και τον εντοπισμό της 17χρονης στο κατάλυμα της ιδιοκτησίας του.

Ακόμη ισχυρίστηκε ότι προέτρεψε την Πέμπτη τον Σλοβάκο και την ανήλικη κοπέλα να επικοινωνήσουν με τους γονείς της ώστε να τους καθησυχάσει η Μάγια για την κατάσταση της υγείας της.

Τέλος, ο Νορβηγός επισήμανε ότι η νεαρή κοπέλα και ο Σλοβάκος ήθελαν να φύγουν μέσα στη νύχτα από το προσωρινό τους κατάλυμα και να κρυφτούν σε άλλο σημείο, ωστόσο ο ίδιος τους αντιπρότεινε να παραμείνουν μέχρι το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να μην κινδυνεύσουν μέσα στο κρύο.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ