Κατηφορίζει στην Κρήτη ο "Λέανδρος"-Πως θα είναι σήμερα ο καιρός

Petite Perle 300×250

Τα… δόντια σου σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δειχνει απο το βράδυ της Κυριακής ο «Λέανδρος».   Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ  χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία. Πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα δεν θα ανοίξουν λόγω παγετού, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Παράλληλα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

1
Θέση βαρομετρικού χαμηλού και υετός (βροχή/χιόνι) το πρωί της Δευτέρας

Το βαρομετρικό χαμηλό έχει προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

2α
Ύψος βροχόπτωσης και ένταση χιονόπτωσης κατά το τρίωρο 05:00-08:00 της Δευτέρας
2β
Ύψος βροχόπτωσης και ένταση χιονόπτωσης κατά το τρίωρο 08:00-11:00 της Δευτέρας

 Ο καιρός σήμερα

Κακοκαιρία στις νότιες κυρίως περιοχές με χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός και στη Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ