Νόμος 4765/2021 το νέο σύστημα προσλήψεων μόνιμων και συμβασιούχων (ΦΕΚ)

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)».

Πρόκειται για το ν.4765/2021, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α’ 6/15.1.2021.

Το νέο νομικό πλαίσιο ψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου μόνη της η Νέα Δημοκρατία, ενώ σε κάποια μεμονωμένα άρθρα υπήρξαν ορισμένα “ναι” από άλλα κόμματα. Συγκεκριμένα επί της αρχής και επί του συνόλου ψήφισαν:

Ν.Δ.: ναι

– ΣΥΡΙΖΑ: όχι

– Κίνημα Αλλαγής  : όχι

– ΚΚΕ: όχι

– Ελληνική Λύση: παρών

– ΜέΡΑ25: όχι.

Όπως και να’ χει, πλέον αυτός είναι ο Νόμος. Περιλαμβάνει συνολικά 63 άρθρα. Προσοχή χρειάζεται στο ότι δεν ξεκινούν όλα να ισχύουν αμέσως.

– Σύμφωνα με το αρ.63, τα άρθρα 8 έως και 43 τίθενται σε ισχύ μετά την πάροδο 4 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου.

– Οι λοιπές διατάξεις ξεκίνησαν ήδη να ισχύουν.

Επισημαίνουμε, επίσης, ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν την πρόσληψη ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ περιλαμβάνονται στο Κεφάλαιο Γ’:

– Υποκεφάλαιο Γ1: Προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) για κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών: αρ.36: Προσωπικό για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες

– Υποκεφάλαιο Γ2: Προσωπικό με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για κάλυψη παροδικών αναγκώναρ.37: Πεδίο εφαρμογής / αρ.38Διάρκεια απασχόλησης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για κάλυψη παροδικών αναγκών – εξαιρέσεις / αρ.39Προϋποθέσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ / αρ.40Κριτήρια μοριοδότησης υποψηφίων – Ισοβαθμία υποψηφίων / αρ.41Διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ / αρ.42: Έλεγχος από το ΑΣΕΠ – Υποχρεώσεις – Ποινική ευθύνη αρμοδίων οργάνων.

Μπορείτε να δείτε και να αποθηκεύσετε το νέο Νόμο από εδώ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...