Σχολεία: Οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Petite Perle 300×250

Ενα σημαντικό βήμα για την σταδιακή επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα σημειώθηκε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, καθώς άνοιξαν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, μία κίνηση για να πάρει ανάσα η αγορά μετά την τεράστια πληγή που έχει υποστεί από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα όλων το σχολείων και η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Φυσικά πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για τα σχολεία θα πρέπει να περάσουν μερικές ημέρες και οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι να επανεξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, που θα διαμορφωθούν έπειτα από το άνοιγμα των καταστημάτων. Αλλωστε η κυβέρνηση με το άνοιγμα των καταστημάτων πήρε ένα μεγάλο ρίσκο προκειμένου να δώσει μία ανάσα στους επαγγελματίες της αγοράς.  

Οπως αποκάλυψε το ethnos.gr, μέσα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων ορισμένοι επιστήμονες σημειώνουν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η αγορά θα ξανακλείσει αμέσως.

Τα σχολεία

Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου. Το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

Πηγή: Ethnos. gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ