SMS 13033: Για πόση ώρα ισχύει το μήνυμα σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μανικιούρ

Petite Perle 300×250

Ποιον κωδικό στέλνετε με SMS στο 13033 για να πάτε σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και για μανικιούρ, πεντικιούρ

Το λιανεμπόριο ανοίγει ξανά έπειτα από μία μακρά περίοδο απουσίας λόγω lockdown. Ρολά ανεβάζουν ακόμη κομμωτήρια, υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ καθώς και κέντρα αισθητικής. Η επαναλειτουργία θα γίνει με αυστηρά μέτρα και ελέγχους ενώ για το λιανεμπόριο υπάρχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να κάνει ο πολίτης τα ψώνια του, στέλνοντας sms στο 13033. 

Τι ισχύει όμως για τις υπηρεσίες ομορφιάς; Αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα ίσχυε το δίωρο, όμως λίγο μόλις αργότερα διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Επομένως, ισχύει ο περιορισμός της μετακίνησης και είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 2, όμως δεν υπάρχει ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών όπως ισχύει για τα ψώνια και το λιανεμπόριο.

Ωράριο λειτουργίας

Για κομμωτήριακέντρα αισθητικήςκουρεία, υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ υπάρχει προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 20:00. Ωστόσο, κάθε επιχείρηση δεν θα ανοίγει όλες τις ώρες, επομένως θα πρέπει να επικοινωνεί ο πελάτης με την επιχείρηση για να κλείσει το ραντεβού τους. Η μετάβασή στην επιχείρηση γίνεται μόνο με ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Προαιρετικά οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να ανοίξουν και την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, από τις 07:00 έως τις 20:00.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ