Νίκος Παπαθανάσης: Θα στηριχθούν με όλα τα μέσα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, έδωσε με δηλώσεις του στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Λευτέρη Βαρδάκη, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Υπουργός με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου, επισήμανε ότι “είχαμε μερική επανεκκίνηση της οικονομίας” ενώ προανήγγειλε ότι τα μέτρα που ισχύουν και τον Ιανουάριο με αναστολές συμβάσεων και Επιτρεπτέα Προκαταβολή αλλά και κάθε άλλου είδους κρατική ενίσχυση, θα ισχύσουν και τον Φεβρουάριο ενώ όσες επιχειρήσεις λειτούργησαν από χθες και πάλι θα συνεχίσουν να θεωρούνται, όπως είπε πληττόμενες.

“Αγκάθι” οι επιταγές για τους επαγγελματίες

Για το θέμα των επιταγών που αποτελεί και ένα από τα βασικά αιτήματα των εμπόρων της Κρήτης, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη στήριξη σε όσους επιχειρηματίες δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα ενώ υποστήριξε ότι ως χώρα, η Ελλάδα είχε τελικά τη μικρότερη απώλεια θέσεων εργασίας εν καιρώ πανδημίας.

Για τα λουκέτα στην αγορά και την κατάσταση που επικρατεί εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα εμβόλια θα δώσουν τη λύση καθώς θα ομαλοποιηθεί η οικονομία και θα ξεκινήσει σταδιακά η επανεκκίνησή της.

Θα συνεχιστούν οι αναστολές και το Φλεβάρη

Παρέπεμψε στη συνεδρίαση των ειδικών, την Παρασκευή, για άλλους κλάδους της οικονομίας που πιθανότατα θα ανοίξουν όπως και για το αίτημα των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί να παύσει ο περιορισμός του ενός επιβάτη στα οχήματά τους.

Για την εστίαση που παραμένει κλειστή με κρατική εντολή, τόνισε ότι η κυβέρνηση δε σταματά να στηρίζει αυτόν τον κλάδο που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, ενώ για το “κούρεμα” των οφειλών που ζητούν οι επιχειρηματίες τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το θέμα.

Παράλληλα τόνισε ότι το μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων μέσω των αναστολών συμβάσεων εργαζομένων θα συνεχιστεί και το Φλεβάρη ενώ έρχεται και η επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Την Παρασκευή οι αποφάσεις για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων

Σημείωσε, παράλληλα, ότι την επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει αν μπορούν να ανοίξουν και άλλες περιπτώσεις όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι θα δοθεί σίγουρα το «πράσινο φως».

Έρχονται δάνεια με επιδότηση 90%

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα δάνεια που μπορούν να λάβουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%. Είμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων είπε με την Ε.Ε για να καθοριστούν διάφορα ζητήματα, όπως εάν το ανώτατο ύψος του δανείου θα είναι 30.000 ευρώ ή 50.000 ευρώ. Στην περίπτωση που το ανώτατο ύψος του δανείου είναι έως 30.000 ευρώ τότε ο αριθμός των δικαιούχων θα ξεπεράσει τις 15.000.

Πηγή: ekriti.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...