Το Δημόσιο άντλησε 2 δισ. ευρώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ομολόγου

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2 δισ. ευρώ μέσω της επανέκδοσης 30ετούς ομολόγου. Σύμφωνα με το Reuters η συναλλαγή έγινε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με βασικούς διαπραγματευτές δύο ελληνικές τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο ΟΔΔΗΧ εξέδωσε το εν λόγω ομόλογο 30 ετών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, πέρυσι. Η απόδοση του ομολόγου κυμαίνεται στο 1,5%, σύμφωνα με τις πηγές της αγοράς.

Η ημέρα του διακανονισμού είναι η 20ή Ιανουαρίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε αργά στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να δανειστεί 8-12 δισ. ευρώ από τις αγορές εφέτος, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές χρέους, μειώνοντας παράλληλα τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ ο οποίος ανήλθε στο 208,9% το 2020 και διατηρώντας ένα επαρκές ταμειακό απόθεμα.  

Πηγή: https://dimosio.gr/

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...