Διαδικτυακό Σεμινάριο από το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, ΥΠΠΟΑ, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνουν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 10.00 π.μ. διαδικτυακή ημερίδα (webinar) με τίτλο: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς της Κρήτης. Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη». 

Η διαδικτυακή ημερίδα θα έχει διάρκεια δύο (2) ώρες και είναι απαραίτητη η προεγγραφή (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας).

Στόχος της διαδικτυακής ημερίδας είναι να ενισχύσει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις, οι οποίες, άλλωστε, πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της πανδημίας.

Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, καθώς είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αλλά και δυνατότητες, για τους φορείς του πολιτισμού. Η ανάπτυξη, όμως, του πολιτιστικού τομέα είναι κάτι που, ταυτόχρονα, ενδιαφέρει ευρύτερα την τοπική κοινωνία, καθώς ο πολιτιστικός τομέας ενδυναμώνει το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Έτσι, μπορεί να καταστεί και μοχλός τοπικής ανάπτυξης.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που προκύπτουν είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

• Πώς και με ποιόν τρόπο οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν μέσα σε ένα εγχώριο και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ιδιαίτερα μετά την πανδημία; 

• Πώς μπορούν να τους βοηθήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία; 

• Ποιες εμπειρίες υπάρχουν; 

• Ποιος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης; 

• Υπάρχουν παραδείγματα καλών πρακτικών;

Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τους ομιλητές με τη συμμετοχή και του κοινού. Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα από εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ1.pdf

Για τη συμμετοχή σας στην ημερίδα παρακαλούμε να εγγραφείτε ΕΔΩ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ