Εντοπίστηκε και στην Κρήτη κρούσμα μετάλλαξης του κορωνοϊού

Τελευταία Ενημέρωση:

Ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε στο Ηράκλειο με το νέο στέλεχος του κορωνοιού γεγονός που σήμανε συναγερμό. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν κι άλλα κρούσματα ύποπτα για το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Τα δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα για περαιτέρω διερεύνηση με την ανησυχία να μεγαλώνει καθώς αν τελικά επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για μετάλλαξη τότε υπάρχει διασπορά στην Κρήτη, πράγμα που σημαίνει ευκολότερη μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, τα νέα κρούσματα με τη μετάλλαξη, στη χώρα μας είναι δυο και είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά στον γενικό πληθυσμό. Το ένα βρέθηκε στην Αττική και το άλλο στην Κρήτη.

Και οι δύο ασθενείς είναι σε καραντίνα και ακολουθούν όλα όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Πλέον τα συνολικά κρούσματα της μετάλλαξης του ιού στην Ελλάδα είναι 26, με τα άλλα 24 να έχουν βρεθεί στις πύλες εισόδου της χώρας, οπότε και ήταν εύκολη η ιχνηλάτησή τους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...