Κρήτη: Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων- «Ξεπαγώνουν» τα πρωτόκολλα

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Από που θα ξεκινήσουν οι μπουλντόζες

Τον Νοέμβριο του 2017, υλοποιήθηκε το τελευταίο πρωτόκολλο κατεδάφισης σε κατάστημα εστίασης στην παραλία του Καλαμακίου στα Χανιά, με την παρουσία ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας, με τις μπουλντόζες, 3 χρόνια μετά, να βάζουν μπρος για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλία

Εντός του Ιανουαρίου ξεκινούν οι κατεδαφίσεις σε υπαίθριους χώρους ξενοδοχείων, σε πέργκολες καταστημάτων εστίασης και όχι μόνο, με την αρχή να γίνεται στο Νομό Λασιθίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εργολαβία, μετά την Αττική, ύψους 1 εκατομμυρίου 150.000 ευρώ, με την Μαρία Κοζυράκη να εκτιμά ότι θα υλοποιηθούν 120 περίπου πρωτόκολλα κατεδάφισης στο νησί μας.

Στις χρονοβόρες διαδικασίες με φόντο και τη διαδικασία των προσφυγών αναφέρεται η Μαρία Κοζυράκη καθώς σε αρκετές περιπτώσεις απαιτούνται ακόμη και 10 χρόνια για την εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

Περίπου 400 πρωτόκολλα κατεδάφισης φιγουράρουν στην τεράστια αυτή λίστα ενώ νέες γενιές αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και παραλία καταγράφονται από το 2019 μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...