Κρήτη: Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων- «Ξεπαγώνουν» τα πρωτόκολλα

Petite Perle 300×250

Από που θα ξεκινήσουν οι μπουλντόζες

Τον Νοέμβριο του 2017, υλοποιήθηκε το τελευταίο πρωτόκολλο κατεδάφισης σε κατάστημα εστίασης στην παραλία του Καλαμακίου στα Χανιά, με την παρουσία ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας, με τις μπουλντόζες, 3 χρόνια μετά, να βάζουν μπρος για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλία

Εντός του Ιανουαρίου ξεκινούν οι κατεδαφίσεις σε υπαίθριους χώρους ξενοδοχείων, σε πέργκολες καταστημάτων εστίασης και όχι μόνο, με την αρχή να γίνεται στο Νομό Λασιθίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εργολαβία, μετά την Αττική, ύψους 1 εκατομμυρίου 150.000 ευρώ, με την Μαρία Κοζυράκη να εκτιμά ότι θα υλοποιηθούν 120 περίπου πρωτόκολλα κατεδάφισης στο νησί μας.

Στις χρονοβόρες διαδικασίες με φόντο και τη διαδικασία των προσφυγών αναφέρεται η Μαρία Κοζυράκη καθώς σε αρκετές περιπτώσεις απαιτούνται ακόμη και 10 χρόνια για την εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

Περίπου 400 πρωτόκολλα κατεδάφισης φιγουράρουν στην τεράστια αυτή λίστα ενώ νέες γενιές αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και παραλία καταγράφονται από το 2019 μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ