Ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν: Αλλάζουν σελίδα οι ΗΠΑ – Απών ο Ντόναλντ Τραμπ

Petite Perle 300×250

Ο Μπάιντεν αναλαμβάνει την προεδρία σε ηλικία 78 ετών – Έπειτα από μισό αιώνα στην πολιτική σκοπεύει να δείξει ότι διαφέρει από τον Ντόναλντ Τραμπ

Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα, Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, στη Φλόριντα. Αν και τελικά ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχό του μέσω ενός βίντεο, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος ποτέ δεν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 150 χρόνια στις ΗΠΑ, και γι' αυτό, άλλωστε, δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Ου. Μπους και ο Μπιλ Κλίντον θα βρεθούν στις πρώτες σειρές για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 12:00 το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον. Η ημέρα αυτή θα μείνει στην Ιστορία των ΗΠΑ καθώς για πρώτη φορά μία γυναίκα θα αναλάβει αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Η 56χρονη Κάμαλα Χάρις θα γίνει και η πρώτη μαύρη, ινδικής καταγωγής που αναλαμβάνει τον θώκο.

Έπειτα από μια θητεία που σημαδεύτηκε από σειρά σκανδάλων και δύο παραπομπές σε δίκη στη Γερουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείπει την προεδρία με τη δημοτικότητά του στο χαμηλότερο επίπεδο, αποκομμένος από ένα μέρος των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι σοκαρίστηκαν από τη βία στο Καπιτώλιο.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την προεδρία ο Τραμπ έδωσε χάρη σε 73 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πρώην σύμβουλός του Στιβ Μπάνον, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα που θα προορίζονταν για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού. Έπειτα από μια σύντομη τελετή στη στρατιωτική βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσινγκτον, ο Ρεπουμπλικάνος θα επιβιβαστεί για τελευταία φορά στο Air Force One για να μεταβεί στο Μαρ-α- Λάγκο στη Φλόριντα.

Πηγή: ethnos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ