Περιοδεία του Μανώλη Συντυχάκη, Βουλευτή του ΚΚΕ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Petite Perle 300×250

Περιοδεία στη ΓΓΑ για τα προβλήματα των εργαζομένων με την πανδημία και το Αθλητικό Μητρώο

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, συνομιλώντας με εργαζομένους στην ΓΓΑ που βρίσκονταν στα γραφεία τους εκείνη την ώρα. Παράλληλα πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ενώ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο των εργαζομένων στην ΓΓΑ Παναγιώτη Γρίλια και την προϊσταμένη Αθλητικού Σχεδιασμού Λουίζα Βαρβέρη.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο των εργαζομένων στην ΓΓΑ τέθηκε το σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 όπως ορίζει το πρωτόκολλο των ειδικών. Παράλληλα έγινε αναφορά και στις συνθήκες εργασίας με τη συζήτηση να επικεντρώνεται ειδικά στους εργαζομένους που δουλεύουν στο Αθλητικό Μητρώο. Όπως ειπώθηκε, ειδικά τους τελευταίους μήνες υπάρχει καταστρατήγηση του ωραρίου και εντατικοποίηση της δουλειάς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα χρονικά όρια που έχει θέσει η κυβέρνηση. Μάλιστα, αναφορά έγινε και στις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό που μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα ειδικά στον τομέα του Αθλητικού Μητρώου. Παράλληλα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους προς τον βουλευτή του ΚΚΕ για τις νέες συνθήκες στην εργασία που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού όπως η τηλεργασία και το ενδεχόμενο μονιμοποίησής τους με σημαντικό αντίκτυπο στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Το θέμα του Αθλητικού Μητρώου και τα προβλήματα στη διαδικασία εγγραφής των σωματείων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης με την υπεύθυνη του Αθλητικού Σχεδιασμού της ΓΓΑ Λουίζα Βαρβέρη. Ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στις πολλές αντιδράσεις που υπάρχουν στα σωματεία για την πολύπλοκη διαδικασία εγγραφής, αλλά και για τα στενά χρονικά όρια που θέτει η κυβέρνηση. Και στάθηκε στην επιτακτική ανάγκη εγγραφής στο Αθλητικό Μητρώο όλων των σωματίων προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην καταβολή χρηματοδότησης, αλλά και ψήφου στις εκλογές των Ομοσπονδιών. Για αυτό ζήτησε την απλοποίηση των διαδικασιών και την παράταση των χρονικών ορίων εγγραφής.

Στην συνάντηση με τον γγΑ Γιώργο Μαυρωτά στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 που θα πρέπει να υπάρξουν για την προστασία των αθλητών. Πάνω σε αυτό ο Μανώλης Συντυχάκης ζήτησε να υπάρχει η δυνατότητα επαναλαμβανόμενων τεστ για τον Covid-19 τόσο στους ίδιους τους αθλητές αλλά και σε γενικότερο επίπεδο που αφορά τους εργαζομένους στον Αθλητισμό (π.χ. στις Ομοσπονδίες). Επίσης συζητήθηκε και το θέμα ειδικής στήριξης των αθλητών που έχουν διεθνείς υποχρεώσεις όπως η συμμετοχή σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, τα προ-ολυμπιακά τουρνουά κλπ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ