Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα του πολεοδομικού “αδιεξόδου” σε Βασιλειές και Σκαλάνι

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Αναφορά κατέθεσαν σήμερα οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης σχετικά με το «αδιέξοδο» σειράς πολεοδομικών μελετών στην Κρήτη με τρανταχτές τις περιπτώσεις σε Σκαλάνι και Βασιλειές του Νομού Ηρακλείου.

Στην αναφορά που καταθέτουν στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο της Κρήτης, επισημαίνεται ότι λόγω της μακροχρόνιας αργοπορίας στην ολοκλήρωση των μελετών δεν συμπεριελήφθη η ραγδαία οικιστική δόμηση των περιοχών ενώ στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θεσπίστηκε και ισχύει νέα πολεοδομική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να πρέπει να επαναπροκηρυχθούν και τελικά οι περιοχές να παραμένουν εδώ και δεκαετίες χωρίς σχέδια.

Όπως τονίζεται, οι περιπτώσεις του Σκαλανίου και των Βασιλειών δεν είναι μοναδικές, καθώς υπολογίζονται σε 180 περίπου οι αντίστοιχες περιπτώσεις μόνο στην Κρήτη και σε εκατοντάδες σε όλη τη χώρα, ενώ μια πιθανή νομοθετική ρύθμιση προκρίνεται ως λύση.

Οι 3 βουλευτές ζητούν την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργού, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...