Τ. Μπαχ: Κανονικά οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο το καλοκαίρι

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Ντικ Πάουντ προβλέπει οι Αγώνες να διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ενώ το λαϊκό αίσθημα στην Ιαπωνία είναι κατά της διεξαγωγής της διοργάνωσης το καλοκαίρι.

Σε συνέντευξή του σε ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης, ο Γερμανός παράγοντας επανέλαβε ότι παρά την έξαρση του κορωνοϊού στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αλλά και παγκοσμίως με αλλεπάλληλα ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων, οι Αγώνες που αναβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2020 θα γίνουν φέτος, κατά τον προγραμματισμό.

Ο κ. Μπαχ τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, κάτι που μπορεί βεβαίως να σημαίνει ότι αν τυχόν δεν γίνουν το καλοκαίρι οι Αγώνες, δε θα αναβληθούν ξανά αλλά θα ματαιωθούν.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ εκδήλωσε ακόμη την απόλυτη αφοσίωσή του στη διεξαγωγή ασφαλών και επιτυχημένων Ολυμπιακών φέτος.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο πρεσβύτερος «Αθάνατος» Ρίτσαρντ Πάουντ, που έχει εκφράσει έντονες αμφιβολίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων φέτος, προέβλεψε ότι η διοργάνωση θα αρχίσει κανονικά στις 23 Ιουλίου, αλλά πιθανόν χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Πηγή: Reuters

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...