Ξεκινούν αύριο τα ραντεβού εμβολιασμών για τις ηλικίες 80-84 ετών

Petite Perle 300×250

Από αύριο Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα, ανοίγει η εφαρμογή για ραντεβού εμβολιασμού της δεύτερης ηλιακής ομάδας, 80 – 84 ετών, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Παρά τα μέτρα έχουμε περίπου 500 κρούσματα την ημέρα. Τα στοιχεία μάς προβληματίζουν για αυτό επιμένουμε στην ευλαβική τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι υπήρξε μεγάλη ωριμότητα τις ημέρες των εορτών για αυτό δεν είχαμε αύξηση όπως σε άλλες χώρες, έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στο άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων.

«Στην επικοινωνία που είχα με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα ανέρχονται σε 480 κρούσματα τη μέρα. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων παραμένει στα 46 χρόνια» και πρόσθεσε πως: «Υπάρχει μικρή αύξηση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Μας προβληματίζουν τα στοιχεία αυτά».

Σε ότι αφορά τα ενεργά κρούσματα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτήν την στιγμή στη χώρα υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 2.404 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία.

πηγή: www.kriti360.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ