Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνάντηση της CPMRγια τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Αλιεία και Ιχθυοκαλλιέργεια

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Αλιείας και Ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, ΑντιπρόεδροςCPMRγια τις Θαλάσσιες Υποθέσεις,κατά την εκδήλωση του οργανισμού για τις Νησιωτικές και Παράκτιες Περιφέρειες της Ευρώπης (CPMR) που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Θάλασσα και Αλιεία.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, έθεσε ερωτήματα για περαιτέρω συζήτηση που αφορούν στον αντίκτυπο της πανδημίας, στον τραπεζικό δανεισμό για τον κλάδο, στη δυνατότητα συνδυασμού των χρηματοοικονομικών πόρων του Ταμείου με άλλες πηγές χρηματοδότησης από την Ε.Ε αλλά και στο τι είδους οικονομικά μέσα ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του τομέα.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον κανονισμό και την χρήση των χρηματοοικονομικών μέσων για το ΕΤΘΑ την περίοδο 2021-2027 αλλά και την περίπτωση της Εσθονίας που είναι η μοναδική χώρα την προηγούμενη περίοδο 2014 – 2020 που αξιοποίησε τα χρηματοοικονομικά εργαλεία στο πλαίσιο του ΕΤΘΑ παραχωρώντας δάνεια για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Γαλλική Περιφέρεια PaysdelaLoire, τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία (DGMare), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Υπουργείο Αγροτικών Υποθέσεων της Εσθονίας.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...