Εμβολιασμοί: To Iσραήλ πρωταθλητής στους εμβολιασμούς

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Το Ισραήλ ξεκίνησε ήδη τον εμβολιασμό των εφήβων με το 30% της χώρας να έχει κάνει ήδη μια δόση και σχεδόν 1 εκατ. και τη δεύτερη

Το Ισραήλ κάνει… πρωταθλητισμό σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό του πληθυσμού του κόντρα στον κορονοϊό και ήδη έχουν λάβει την πρώτη δόση πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες σε σύνολο 9 εκατομμυρίων.

Η εμβολιαστική εκστρατεία της χώρας, την κατατάσσει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας παγκοσμίως. Από σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου ξεκίνησαν να εμβολιάζονται οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών, την ώρα που το Ισραήλ «τρέχει» να προλάβει το… κακό, καθώς την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου κατέγραψε τη χειρότερη μέρα για τη χώρα από την έναρξη της πανδημίας με 10.123 κρούσματα και 101 θανάτους.

Το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει πάνω από το 30% του πληθυσμού του, ενώ ήδη 900.000 άνθρωποι έχουν λάβει ήδη και τη δεύτερη δόση

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιτρέπει τον εμβολιασμό μαθητών Γυμνασίου ηλικίας 16-18 ετών, με γονική συναίνεση. 

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί εμβόλια στις 20 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από επαγγελματίες του τομέα της υγείας και προχώρησε γρήγορα σε ηλικιωμένους, άρρωστους και σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μειώνοντας συνεχώς την ελάχιστη ηλικία των ατόμων που δικαιούνται το εμβόλιο.

Από το Σάββατο, τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω επιτρέπεται επίσης να λάβουν το εμβόλιο.

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει το εμβόλιο αναλογικά σε 38,8 ανά 100, την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει αντίστοιχα, 8,9 ανά 100 άτομα, οι ΗΠΑ 5,8 και η Γαλλία  μόλις 1,4.

Η χώρα εξασφάλισε τεράστια αποθέματα του εμβολίου των Pfizer / BioNTech και δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει γρήγορα τα δεδομένα επιπτώσεων στην φαρμακευτική εταιρεία.

πηγή: www.ethnos.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...