Κινητικότητα με θεσμικές αλλαγές και όχι εγκρίσεις δημάρχων

Petite Perle 300×250

Δεν αποδέχεται την πρόταση της ΚΕΔΕ για μετακίνηση υπαλλήλων κατόπιν έγκρισης των δημάρχων ο υπουργός Μάκης Βορίδης, που προανήγγειλε θεσμικές αλλαγές στο θέμα της κινητικότητας.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στη διάρκεια της συνεδρίασης του  διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, είπε ότι η εικόνα που εμφανίζει η κινητικότητα δεν είναι ικανοποιητική αλλά αυτή πρέπει να βελτιωθεί κι όχι να καταργηθεί.

Σημείωσε επίσης ότι για το γεγονός ότι η κινητικότητα δεν έχει ικανοποιητική πορεία φταίνε οι επιλογές που δεν  έθεσαν εξ αρχής αξιολογικά κριτήρια για το  ποιες θέσεις ανοίγουν και η προσέγγιση  ήταν διαχειριστική και όχι θεσμική.

Ανέφερε ταυτόχρονα ότι θα εξετάσει ο ίδιος τις διορθωτικές αυτές κινήσεις.  

Μεταξύ της τοποθέτησής για το θέμα της έγκρισης των δημάρχων όσον αφορά στην κινητικότητα είπε:

«Δεν είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε αυτή την λύση.

Θα προσπαθήσω να βρω άλλη λύση. Ως έσχατο καταφύγιο μόνο, μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η λύση. Γιατί, αν γίνει αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο για τους ΟΤΑ αλλά και για τους άλλους φορείς. Όμως, έτσι, κανένας φορέας δεν θα δίνει έγκριση. Και άρα καταργείται στην πράξη η κινητικότητα».

Πάντως, ο νέος υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ότι «υπάρχουν πολλά προβλήματα στο σύστημα», που «δεν έχουν σχέση με το ίδιο το σύστημα κινητικότητας αλλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε».

Προανήγγειλε, δε, ότι «θα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση των θέσεων που δημοσιοποιούνται. Ποιες θέσεις, πραγματικά,  πρέπει να ανοίξουν και ποιες όχι».

Λίγο μετά ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας για το ίδιο θέμα είπε « Ψάχνουμε με τον υπουργό τον πρόσφορο τρόπο για τον συνδυασμό προσλήψεων αποχωρήσεων και τον συνδυασμό που ανταποκρίνεται στις νέες αρμοδιότητες, που έχετε πάρει».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα έχουν δρομολογηθεί πολλά ζητήματα καθώς εκτός από τον εκλογικό νόμο σε πρώτη προτεραιότητα είναι να ζητήματα της ΕΕΤΑΑ, για την τεχνική κάλυψη των Δήμων, όπως επίσης και στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Τρίτσης».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ