Εμμανουήλ Φράγκος: «Συντριπτική αποδοχή της πρότασης Φράγκου για νέα Μακροπεριφέρεια Μεσογείου»

Petite Perle 300×250

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατάφερε να συγκεντρώσει συντριπτική υποστήριξη για μια νέα "Μακροπεριφέρειας" για τη Μεσόγειο.

Στην ψηφοφορία για τη υιοθέτηση της έκθεσης «Πολιτική Συνοχής και τις Περιφερειακές Περιβαλλοντικές Στρατηγικές στη μάχη κατά της Κλιματικής Αλλαγής» της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων (AGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, ο Εμμανουήλ Φράγκος πέτυχε την υπερψήφιση της πρωτοβουλίας του για τη Μεσόγειο. Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης πέτυχε  να ενταχθεί στο τελικό κείμενο η σύσταση μιας νέας "μακροπεριφέρειας" για τη Μεσόγειο, ώστε να στηριχθεί συγκεκριμένα η εξαγωγιμότητα των μεσογειακών προϊόντων και των παραγωγών της περιοχής, στα πρότυπα της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου.

Η επιτυχία αυτή του Ευρωβουλευτή έχει σκοπό να συντονίσει τα υπάρχοντα προγράμματα, μέσα από νέα προγράμματα υποστήριξης και χρηματοδότησης που θα ευνοήσουν την Ελληνική περιφέρεια και την αγροτική παραγωγή. 

Η αποδοχή της πρότασης αποτελεί μια ακόμα νίκη στα πλαίσια μιας ευρείας στρατηγικής για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος του διεθνούς ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες, λόγω της έλλειψης στρατηγικής. 

Επιπλέον, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε τροπολογίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του συγκριτικού μειονεκτήματος που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες έναντι των αγροτών τρίτων χωρών που δεν πιέζονται για την επίτευξη υψηλότατων «πράσινων» στόχων, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ πέτυχε επίσης να εισάγει στην Έκθεση, αίτημα για τη χρηματοδότηση της κυματικής ενέργειας, γεγονός που ευνοεί ιδιαιτέρως τις παραθαλάσσιες περιφέρειες αίτημα για ενίσχυση των ψηφιακών εργαλείων στους αγρότες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ