Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι για τις αναστολές Ιανουαρίου

Petite Perle 300×250

Η προθεσμία των αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2021 – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για τις αναστολές του Ιανουαρίου στην «Εργάνη» για εργαζομένους και επιχειρήσεις. Ήδη από τις 19 Ιανουαρίου θα μπορούν εργοδότες και εργαζόμενοι να υποβάλλουν τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Ιανουάριο, με την προθεσμία των αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού να ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2021.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ το πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου για  τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον μήνα Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθών επαναλήψεων για τον μήνα Ιανουάριο 2021 έως και στις 31 Ιανουαρίου, ενώ για κάθε ημέρα αναστολής η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι 17,8 ευρώ.

Στην αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).  Όπως συνέβη και για τον μήνα Δεκέμβριο, οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ξεχωριστά από κλειστούς και πληττόμενους κλάδους, ανάλογα με την πορεία των τοπικών και του εθνικού lockdown.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

«Υπενθυμίζουμε ότι είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθών επαναλήψεων για τον μήνα Ιανουάριο 2021 έως και την 31/1/2021. Επίσης, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον μήνα Ιανουάριο, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  2. Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

πηγή: www.newmoney.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ