Γεώργιος Λογιάδης: “Μέτρα για τους εργαζόμενους ζητάει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου”

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού- Ξενοδοχοϋπάλληλοι συνεχίζουν να δοκιμάζονται σκληρά καθημερινά, καθώς η αγωνία και η αβεβαιότητα συνεχίζεται ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσει το μέτρο αναστολής σύμβασης για τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης ξεκίνησαν να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ (3 μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο-Ιανουάριο).

Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τραγική επειδή σε μεγάλο ποσοστό ανέργων μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί η επιδότηση ανεργίας για τους συγκεκριμένους μήνες.

Επίσης, υπάρχει το κενό Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος που οι εργαζόμενοι μένουν με μηδενικό εισόδημα.

Παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ότι παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα , σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ δεν τα δικαιούνται, αφού είχαν πάρει 2 μήνες παράταση στο πρώτο κύμα της πανδημίας (2020).

Τι μέτρα προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει ώστε να ενταχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου, και να μην δημιουργούνται οι εν λόγω αδικίες,  έως την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου;

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...