Σήφης Βαλυράκης: Γιατί η οικογένεια καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια

Petite Perle 300×250

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του χαμού του Σήφη Βαλυράκη καθώς η σύζυγός του  Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η κυρία Βαλυράκη υποστηρίζει: «Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας.

Τα επαγγελματικά σκάφη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Ο κ. Γιώργος Σπύρου ο οποίος είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη είπε: «Οι πληροφορίες που έχω συλλέξει δεν είναι μέσα από την ανακριτική διαδικασία η οποία είναι μυστική. Ο χώρος της Ερέτριας είναι πολύ μικρός και όλοι γνωρίζουν την σύνδεση που είχα με τον Σήφη. Τους προέτρεψα να μιλήσουν στις αρχές και κάποιοι από αυτούς έχουν καταθέσει.

Ο Σήφης έφυγε από το σπίτι του με το φουσκωτό για να κάνει αυτό που ήξερα πάντα. Να ψαρέψει με το ψαροντούφεκό του. Εκεί τον προσέγγισε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Λογομάχησε μαζί του με άσχημο τρόπο. Του μίλησε άσχημα και του είπε να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει. Υπάρχει αυτόπτης που είδε όλη την σκηνή από απόσταση 500 μέτρων.

Ο επαγγελματίας άρχισε να περιφέρεται γύρω από τιο σκάφος κυκλικά και να εκφράζει επιθετική συμπεριφορά. Η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε την πτώση του Σήφη από το σκάφος και μάλιστα επειδή ο Σήφης είχε βάλει την προσω ταχύτητα για να τον αποφύγει το φουσκωτό συνέχισε να κινείται ευθεία γιατί είχε μικρή ταχύτητα και δεν μπορούσε λόγω του κυματισμού να πάει πιο γρήγορα.

Δεν είναι δυνατόν να τον χτύπησε η προπέλα του σκάφους του. Η πτώση του ήταν ανάλογη με αυτή των βατραχανθρώπων. Έφυγε δεξιά. Είναι αδύνατον να έχει χτυπηθεί από την δική του προπέλα.

Προφανώς ο επαγγελματίας ο οποίος έκανε αυτούς τους κύκλους μάλλον δεν αντιλήφθηκε την πτώση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ηθελημένα τον πάτησε. Βλέποντας όμως το σκάφος του Σήφη να κινείται χωρίς επιβάτη είναι βέβαιο ότι κατάλαβε ότι προκάλεσε ένα ατύχημα. Ότι υπήρχε άνθρωπος στην θάλασσα. Και προφανώς θα είδε και τον Σήφη σε άσχημη κατάσταση αιμόφυρτο».

Στο ερώτημα αν έχει εντοπιστεί ο κυβερνήτης του αλιευτικού είπε «Όχι ακόμα. Υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες. Ο αυτόπτης βλέποντας το συμβάν δεν μπόρεσε να υποθέσει εξαρχής ότι υπήρξε δυστύχημα. Είδε το σκάφος του Σήφη να φεύγει προς μια κατεύθυνση και το άλλο προς άλλη κατεύθυνση και υπέθεσε ότι έληξε το συμβάν. Μόλις είδε το βράδυ τις ειδήσεις κατάλαβε τι έχει γίνει και έσπευσε να καταθέσει. Ξέρει τα χαρακτηριστικά του σκάφους. Είναι ένα αλιευτικό μέσου μήκους περίπου 8 μέτρα. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης και τον καλώ να προσέλθει αυτόβουλα να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει τέλος στο μαρτύριο της οικογένειας».

Η ιατροδικαστική εξέταση 

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενω ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού.  Ο Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμόςενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα. Όπως όλα δείχνουν ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

πηγή: www.eleftherostypos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ