Σωκ.Βαρδάκης: «Καμία απάντηση για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας

Για το θέμα ο κ. Βαρδάκης συνάντησε τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Στο σοβαρό θέμα των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των Κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, επανέρχεται σήμερα ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, προχωρώντας σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, με την κατάθεση ερώτησης την οποία συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος κ. Παππάς και οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Ηγουμενίδης και κ. Μαμουλάκης.

 Ο εμπαιγμός του Υπουργείου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς εξακολουθούν να παρουσιάζονται εμπόδια και καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου, ενώ καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Βαρδάκη, το περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

  Όπως επισημαίνει  ο κ. Βαρδάκης, παρότι μετά από δεκαετίες υποσχέσεων το έργο «Επεμβάσεις στους Κόμβους Αγ. Πελαγίας και Αχλάδας του Β.Ο.Α.Κ. για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας» συμβασιοποιήθηκε τον Μάιο 2019, με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει τότε ομαλά και να πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς, οι καθυστερήσεις που είχαν προκύψει τον τελευταίο χρόνο συνεχίζονται και δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, θετική εξέλιξη, αφού η ολοκλήρωση του έργου πάει από παράταση σε παράταση.

Θυμίζουμε ότι το έργο κατασκευής των κόμβων θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2020. Τότε δόθηκε μια μικρή παράταση για το καλοκαίρι. Ωστόσο στην πορεία προέκυψε η ανάγκη για επιπρόσθετες μελέτες και παρεμβάσεις επί του αρχικού τεχνικού αντικειμένου του έργου, κάτι το οποίο οδήγησε σε εκ νέου παράταση έως τις 2 Δεκεμβρίου 2020. Η ημερομηνία αυτή παρήλθε χωρίς το έργο να ολοκληρωθεί, ενώ το υπουργείο έδωσε νέα παράταση της προθεσμίας περαίωσης για τις 13 Ιουνίου του 2021.

Οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας και της Αχλάδας, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας και της μεγάλης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης τους θερινούς μήνες, αποτελούν αίτημα της τοπικής κοινωνίας που περίμενε τόσα χρόνια, ενώ παρέμενε μάρτυρας σοβαρών τροχαίων συμβάντων στα σημεία – "καρμανιόλα" αυτά επί του Β.Ο.Α.Κ.

Το μείζον αυτό ζήτημα τέθηκε και στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Βαρδάκης στον Δήμο Μαλεβιζίου, με τον Δήμαρχο κ. Μποκέα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Φασουλάκη, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους  για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.

Ο κ. Βαρδάκης με την επανακατάθεση της Ερώτησης ζητά από τον Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των δύο κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ