Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης

Petite Perle 300×250

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται οι πρώτες πληρωμές επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 700.000 δικαιούχους. Το επίδομα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ .

Όπως δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη έχει γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση των δικαιούχων με αποτέλεσμα μια οικογένεια με δύο παιδιά στην Αττική η οποία πέρυσι δικαιούνταν , ανεξαρτήτως περιοχής, 106 ευρώ φέτος να  δικαιούται 96 ευρώ εάν διαμένει στη Βουλιαγμένη αλλά 249 ευρώ εάν μένει σε ορεινές περιοχές του νομού, όπως στο Δήμο Αχαρνών. Στο κέντρο της Αθήνας, το επίδομα για τη συγκεκριμένη οικογένεια διαμορφώνεται σε 116 ευρώ.

Η χθεσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» τα ποσά επιδότησης που αντιστοιχούν φέτος στις περίπου 13.500 περιοχές , οι οποίες θερμομετρήθηκαν από την ΕΜΥ. Οι συντελεστές, που αντιστοιχούν σε κάθε μια από αυτές τις περιοχές, ήταν το ένα μέρος της εξίσωσης και με τη δημοσίευση του ποσού βάσης των 220 ευρώ, πλέον κάθε νοικοκυριό μπορεί να υπολογίσει τι επίδομα θα πρέπει να περιμένει στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αυτοί οι συντελεστές είναι η ουσιαστική διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια, όπου η Επικράτεια χωριζόταν σε 4 Ζώνες, με αποτέλεσμα περιοχές εντός των ίδιων νομών να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ενώ στην πραγματικότητα έχουν τελείως διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Η εξαντλητική θερμομέτρηση σε 200.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα, επέτρεψε στο υπουργείο Οικονομικών να διανείμει το κονδύλι των 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ με πιο ορθολογικό τρόπο, ενώ συν τοις άλλοις οικογένειες που ζουν σε περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα δουν μεγάλη διαφορά, αφού το φετινό πλαφόν είναι 86% υψηλότερο από το περσινό. Με τα έως τώρα δεδομένα, η υψηλότερη επιδότηση- γύρω στα 550 ευρώ- θα πιστωθεί στο λογαριασμό οικογένειας με 10 παιδιά σε περιοχή της Φλώρινας



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ