Έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

Από τα Σφακιά, την ιστορική Μόνη της Παναγίας της Θυμιανής – την επονομαζόμενη και ως Αγία Λαύρα της Κρήτης – θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στο νησί μας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του 1821.

Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων στην ιστορική Μονή θα γίνει στις 6 Ιουνίου και για την έγκαιρη προετοιμασία των διαδικασιών οργάνωσης-τελετουργικού και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, οδικού δικτύου, την περιοχή επισκέφτηκαν χθες θεσμικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σφακίων και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού κινήματος. 

Στην επιτόπου επίσκεψη- συνάντηση στο ιστορικό Μοναστήρι στους Κομητάδες Σφακίων παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σφακιανών Χανίων Ανδρέας Μανουσέλης, ο π. Πρόεδρος Ευτύχης Κοπασάκης, μέλος του συλλόγου Σφακιανών και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε Χανίων. 

Οι Αντιπεριφερειάρχες με τον Δήμαρχο στη συνάντηση τους ιεράρχησαν τις προτεραιότητες προετοιμασίας της εναρκτήριας εκδήλωσης, ενώ επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες για τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών που θα υλοποιηθούν στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής εργασίες για τις οποίες έχει εγκριθεί η χρηματοδότη από την Περιφέρεια Κρήτης. Όλοι οι παριστάμενοι παράλληλα εξέφρασαν την ευχή μέχρι τότε να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα από την πανδημία και η έναρξη να έχει εορταστικό-πανηγυρικό χαρακτήρα παρουσία Κλήρου, Κυβέρνησης, θεσμικών εκπροσώπων της Κρήτης και πολιτών.

Στον ιστορικό Ναό, έγινε η έναρξη της Κρητικής επανάστασης το 1821 και για το λόγο αυτό κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαΐου τελούνται στην Παναγία την Θυμιανή, Θεία Λειτουργία, όπως και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ