Ανησυχεί ο Σαρηγιάννης: Το Μάρτιο πιθανώς να χρειαστούν σκληρά μέτρα

Petite Perle 300×250

Στις μεταλλάξεις του κορονοϊού αλλά και στα επιδημιολογικά δεδομένα αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV, ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, λέγοντας πως "κοκκινίζει", ενώ ανέφερε πως για την εν λόγω εξέλιξη ευθύνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως, βάσει των προγνωστικών του μοντέλων, τέλη Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, ενώ τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν "σκληρά μέτρα". "Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση… Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας", δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Η Αττική κοκκινίζει σιγά-σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου", σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, τονίζοντας πως «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% – 20%». Παράλληλα, δήλωσε πως η αύξηση αυτής της κινητικότητας τον ανησυχεί "περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα". Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης επανέλαβε πως θα πρέπει στα Μέσα Μεταφοράς να μπει ένα σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ