Επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ηρακλείου προς τον Υπουργό Υγείας για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ

Petite Perle 300×250

Επιστολή έστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ηρακλείου προς τον Υπουργό Υγείας για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ. Αναλυτικά η επιστολή:

"Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

κ. Υπουργέ

Πριν από τρία χρόνια δημιουργήθηκαν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) και ομολογουμένως τις δέχτηκε ο κόσμος με χαρά και ανακούφιση και περισσότερο εμείς οι συνταξιούχοι, γιατί μας παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, αποφεύγομε πολλές ταλαιπωρίες κ.ά. Ξεκίνησαν ωραία και είμαστε ευχαριστημένοι γιατί λειτουργούν άψογα και γίνεται σωστή δουλειά.

Δυστυχώς όμως υπάρχει από την αρχή υποστελέχωσηη οποία και συνεχίζεται. Τελευταία με την έλλειψη γιατρών, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Συγκεκριμένα όταν ένας γιατρός διοριστεί σε νοσοκομείο ή κάπου αλλού ή πάρει άδεια, δεν αναπληρώνεται αμέσως και οι υπόλοιποι με υπεράνθρωπες προσπάθειες εξυπηρετούν και αυτούς που φρόντιζαν όσοι έφυγαν.

Απ' ό,τι γνωρίζουμε, αποσπούν δυο με τρεις φορές την εβδομάδα άλλους γιατρούς από κέντρα υγείας ή από αλλού για να βοηθήσουν. Αυτές όμως είναι εμβαλωματικέςλύσεις και δε λύνουν το πρόβλημα. Είναι επίσης γνωστό πως αρκετοί συμπολίτες μας θέλουν να εγγραφούν στις ΤΟΜΥ, αλλάαυτό δεν είναι πλέον εφικτό.

Η καλύτερη λύση, το σωστό και το πρέπον, είναι να γίνει άμεσα προκήρυξη θέσεων γιατρών και λοιπού προσωπικού για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας. Πρέπει αυτός ο ωραίος θεσμός να διατηρηθεί οπωσδήποτε και να βελτιωθεί ακόμη αν χρειαστεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που λένε οι κινέζοι:«Αν έχεις υγεία έχεις 1, αν έχεις καλή γυναίκα έχεις 10, αν έχεις πλούτη έχεις 100, αν έχεις καλούς φίλους έχεις 1000. Αν όμως σου λείψει το πρώτο, το ένα, αλίμονο! Σου μένουν τα τρία μηδενικά».

Ηράκλειο Κρήτης      27-01-2021

Με εξαιρετική τιμή

Ο πρόεδρος των Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ηρακλείου

Γεώργιος Κουκλινός"

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ