Συνάντηση Σ.Βαρδάκη με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μαλεβιζίου, οι μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη και η καθυστέρηση στην παράδοση των κόμβων Αγίας Πελαγίας – Αχλάδας, αποτέλεσαν τα κυρίως θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση μεταξύ του, βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μποκέας τον κ. Βαρδάκη, αυτή την περίοδο προετοιμάζονται μελέτες μικρής και μεγάλης κλίμακας που αφορούν έργα υποδομών, ενώ αναφέρθηκε και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση 3 σχολείων του Δήμου μέσω του ΠΕΠ Κρήτης .

Η συζήτηση επικεντρώθηκε ακόμα, στις καθυστερήσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στο έργο των κόμβων της Αγίας Πελαγίας και της Αχλάδας, καθώς παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Βαρδάκη δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο, αναφορικά με την ημερομηνία παράδοσης του έργου σε χρήση. Για αυτούς τους λόγους ο κ. Βαρδάκης επανήλθε χθες με νέα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο κ. Μποκέας ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη σχετικά με την πρόταση που έχει απευθύνει  για πιθανή μέριμνα χρηματοδότησης μέσω του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι Μελέτες Σχεδίων Πόλης. Επίσης ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης μελετών για αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται για την περαιτέρω θωράκιση του Δήμου, μετά και την υπογραφή χρηματοδότησης ύψους 3,1 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος, για αντίστοιχα έργα από τον Υπουργό Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος, καθώς επιτακτική είναι η ανάγκη θωράκισής των Δήμων, αφού η κλιματική αλλαγή δείχνει ήδη τις συνέπειές της και αυτό αποδείχθηκε από τις πρόσφατες καταστροφές του περασμένου Νοεμβρίου στην Κρήτη.

Επίσης, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου ότι θα είναι συνεχής η προσπάθεια όλων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ