Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Κώστα Σκρέκα. Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, τα απορρίμματα και η ανακύκλωση, καθώς κι ο απαραίτητος σχεδιασμός για την βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε, «Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» και διαβεβαίωσε ότι γίνονται ήδη προσπάθειες εξεύρεσης του κατάλληλου λογισμικού προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που προέκυπταν στην πλατφόρμα. Είχα την ευκαιρία να τονίσω στον Υπουργό την ανάγκη τεχνικών βελτιώσεων στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μην αδικείται μεν κανείς από όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, αλλά παράλληλα να υπάρχουν κριτήρια επιλογής, όπως το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας και η παλαιότητα των κτιρίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήσαμε το εξαιρετικά σπουδαίο έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης με την Πελοπόννησο και το έτερο εμβληματικό έργο της διασύνδεσης μέσω μεγάλου καλωδίου ανάμεσα στην Κρήτη και στην Αττική. Ενημέρωσα επίσης τον Υπουργό για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η υιοθέτηση μέτρων για τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την θωράκιση  της Κρήτης έναντι της κλιματικής αλλαγής. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ενώ όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση, στην Κρήτη δεν υπάρχουν αντίστοιχες υποδομές.

Τέλος, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση  θεμάτων που αφορούν στους αγρότες και τη σύννομη και δίκαιη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού ζητήματος των χορτολιβαδικών εκτάσεων του νησιού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ