Εξαπάτησαν συνταξιούχο και της απέσπασαν 8.600 ευρώ

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Καταγγελίες και στον Δήμο Φαιστού-Τι συμβουλεύει Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερε και απέσπασε από μία συνταξιούχο στη Βιάννο συνολικά, το χρηματικό ποσό των 8.600 ευρώ, αφού την έπεισε ότι έπρεπε να καταθέσει αυτό το ποσό για να πάρει τα αναδρομικά της.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, προσποιούμενος υπάλληλο τραπεζικού ιδρύματος, κατάφερε να την πείσει να καταβάλει σε λογαριασμό που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 8.600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στον εν λόγω αλλοδαπό. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για 33χρονο Αλβανό.

Οι πληροφορίες του cretapost επίσης αναφέρουν, ότι γνώριζε καλά την κατάσταση της γυναίκας, ότι δηλαδή είναι συνταξιούχος και ότι περίμενε αναδρομικά.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

Καταγγελίες και στον Δήμο Φαιστού

Αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση. όπως έχει αναφέρει το cretapost, ανάλογα περιστατικά, προσπάθειών τηλεφωνικής εξαπάτησης έχουν καταγραφεί και στον Δήμο Φαιστου που επίσης εφιστά την προσοχή των δημοτών του, και κυρίως στους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών, καθώς υπάρχει πλήθος καταγγελιών προς τις υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τις οποίες επιχειρείται, από άγνωστους προς το παρών επιτήδειους, προσπάθεια εξαπάτησης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί ο Δήμος Φαιστού, οι άγνωστοι καλούν στο τηλέφωνο κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και τους ενημερώνουν είτε για οφειλές προς την Εφορία, είτε για οφειλές προς τράπεζες, είτε για κληρονομιές στις οποίες είναι δικαιούχοι και οι εκπρόσωποι της τράπεζας θα μπορούσαν να μεσολαβήσουν προκειμένου να ληφθεί το ποσό της κληρονομιάς με μια μικρή προμήθεια προς τους διαμεσολαβητές.

Με βάση τη σχετική ενημέρωση που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής και μετά από την ενεργοποίηση του Δήμου, κανένα από τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιούνται δεν είναι αληθινά, ενώ οι υποθέσεις βρίσκονται ήδη στη φάση της διερεύνησης. Τονίζεται επίσης ότι καμία τράπεζα, αλλά και καμία δημόσια υπηρεσία δεν πρόκειται να ζητήσει αυστηρά προσωπικά δεδομένα και απόρρητους κωδικούς μέσω τηλεφώνου. Από τη Δημοτική Αρχή μάλιστα συνιστάται, όσοι πολίτες έχουν δεχθεί κάποιο ύποπτο τηλεφώνημα να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές ή απ’ ευθείας στην άμεση δράση στο 100 για να λάβουν σχετικές πληροφορίες και ενημέρωση.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

-να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

– να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...