Σήφης Βαλυράκης: Ανοίγουν στόματα για το θάνατο του πρώην υπουργού

"Καινούργια μέρα, καινούργια πράγματα" είπε στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου προϊδεάζοντας για νέες αποκαλύψεις γύρω από τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. 

Εν αναμονή της αυτοψίας που θα πραγματοποιηθεί στην προπέλα του φουσκωτού του Σήφη Βαληράκη προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν χτυπήθηκε από αυτή ή από την προπέλα άλλου σκάφους, ο Γιώργος Σπύρου αναμένεται να βρεθεί σήμερα στον εισαγγελέα για να τον ενημερώσει και να συζητήσει μαζί του για τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τα έως τώρα δεδομένα.

Παράλληλα δεν αποκλείεται εντός της ημέρας η λίστα των μαρτύρων που είδαν κάτι από το μοιραίο περιστατικό το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής να αυξηθούν και να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα όσα ισχυρίζεται η οικογένεια του πρώην υπουργού.

Την ίδια ώρα στο λιμεναρχείο της Ερέτριας προσέρχονται συνεχώς άτομα που έχουν να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση. Μάλιστα καταθέτουν και οι ιδιοκτήτες των αλιευτικών που τα σκάφη τους μοιάζουν με τις περιγραφές που έδωσε ο αυτόπτης μάρτυρας και ταιριάζουν με τις φωτογραφίες που του έδειξαν οι άνδρες του λιμενικού.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο αυτόπτης μάρτυρας που ανέφερε στην πρώτη κατάθεση του ότι είδε ένα άσπρο αλιευτικό να κινείται κυκλικά γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, αλλά και τη λογομαχία που είχε ο πρώην υπουργός με τον καπετάνιο του συγκεκριμένου σκάφους είχε και νέο τετ α τετ με του αξιωματικού του λιμεναρχείου της Χαλκίδας εκ νέου για μιάμιση ώρα στο λιμεναρχείο της Χαλκίδας.

Ο άνδρας που από την πρώτη στιγμή που είδε το περιστατικό επικοινώνησε με τις λιμενικές αρχές, επανέλαβε όλα όσα είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης του, ενώ οι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος του έδειξαν δεκάδες φωτογραφίες αλιευτικών στην προσπάθεια τους να ταυτοποιήσουν το σκάφος που φέρεται να εμπλέκεται στη υπόθεση.

Από το σύνολο των σκαφών που είχε ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στους άνδρες του λιμενικού σώματος ότι τρία από αυτά μοιάζουν με αυτό που είδε το μοιραίο μεσημέρι της περασμένης Κυριακής να κινείται κυκλικά γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. «Μου έδειξαν 30-40 φωτογραφίες αλιευτικών. Περιέγραψα πώς ήταν το σκάφος. Με την περιγραφή μου ταιριάζουν περίπου δύο ή τρία σκάφη. Δε μπορούσα να διευκρινίσω με βεβαιότητα 100% ποιο ήταν το σκάφος», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Για την υπόθεση είχαν καταθέσει μέχρι αργά χθες το βράδυ τέσσερα άτομα, τα οποία έχουν δώσει αρκετές πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Πηγή: newsit.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ